87 ученици в Бургаско са постигнали максималните 100 точки по

...
 87 ученици в Бургаско са постигнали максималните 100 точки по
Коментари Харесай

Как се постигат 100 точки на двете матури? Чуйте съветите на Георги Димитров – седмокласника, с когото Бургас се гордее

 87 възпитаници в Бургаско са постигнали оптималните 100 точки по разнообразни предмети, по които са се явили на НВО след седми клас

Трудно ли се доближават максималните 100 точки и по български език и литература, и по математика? На този въпрос пред Флагман.бг дава отговор седмокласникът Георги Стоянов Димитров от ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “. Неговото достижение е горделивост за бургаското обучение.

Както е известно, оценките след 7. клас са вход за гимназиите в цялата страна. Георги обаче е безапелационен, че ще продължи да бъде ученик на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ и следващата година. Той е непретенциозен и учтив юноша, споделя, че има доста другари и обича да се забавлява. Чете авантюристичен романи и взема решение доста задания по математика.

От 1 до 4 клас Георги е учил в ОУ „ Княз Борис Първи “ и в пети клас е кандидатствал в ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “. Днес е последният образователен ден за 7.В клас с класен началник Апостол Костадинов, който Георги е приел за собствен образец за подражателство. Отличникът благодари на всички свои преподаватели, които са му посочили вярната посока към усвояването на познания.

Георги произлиза от семейство на бургаски адвокати, само че споделя, че родителите му са му дали независимост да избере самичък професионалния си път. Освен че владее до степен на виртуозност българския език и в същото време с това логическото мислене и най-сложните математически формули, Георги умее и да рисува. Той към момента не е решил с какво ще се занимава, само че е безапелационен, че пътят към триумфа е да не се отказваш и да умееш да предизвикваш себе си.



При срещата ни с него разбираме, че Георги се е справил чудесно на Националния кръг на Националната олимпиада по български език и литература, което му дава право да не се яви на Националното външно оценяване и автоматизирано да му се зачете резултат от 100 точки.  За постигнатия триумф на олимпиадата седмокласникът от Бургас има специфична премия от Министерството на образованието и науката – плакет и грамота.

В Бургаска област има 87 възпитаници, които са постигнали оптималните 100 точки по разнообразни предмети, на които са се явили. Изненадата е, че от тях единствено двама са по Български език и литература. Освен Георги Стоянов, който през днешния ден ви представихме, отличничка на Националното външно оценяване по БЕЛ е Магдалена Иванова Стоилова от ОУ „ П. Р. Славейков “. Това може би е едното доказателство, че в действителност изпитът не е бил по никакъв начин елементарен за седмокласниците.

Осемнадесет са учениците от Бургаска област, които са постигнали 100 точки по математика. 41 са децата, които са получили 100 точки по музика, а 23 – по изобразително изкуство, трима са учениците със 100 точки по британски език.

Класацията на учебните заведения с най-хубав триумф от външното оценяване  по български език  от региона повежда ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, следва ОУ „ Александър Георгиев Коджакафалията “, на трето място е Първо частно главно учебно заведение, следва ОУ „ Васил Априлов “. На пето място е ЧОУ ”Д-р Мария Монтесори ”.

При математиката още веднъж повежда ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “, на второ място е Първо частно учебно заведение, на трето ОУ „ Александър Георгиев Коджакафалията “. Четвърти са от ОУ „ Христо Ботев “ в руенското село Череша, само че това е по този начин, тъй като там има единствено двама възпитаници, явили се на матури. Петото място е за ОУ „ Васил Априлов “.

В народен мащаб учениците от област Бургас са на осмо място в за междинен триумф по области. Средният триумф по БЕЛ е 54,85 точки, като всеобщо учебните заведения в регионалния център се оправят добре, само че нещата не стоят по този начин в школата в дребните обитаеми места.

По математика междинният триумф е 37.16 точки, без значение от 18-е възпитаници със 100 точки. ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ е със междинен триумф 94.76 точки, на последващо място е Първо частно главно учебно заведение в Бургас със 77.64 точки, трети са ОУ „ Ал. Г. Коджакафалията “ със 70.49.

На дребните матури за 10 клас междинният триумф на Бургаска област по БЕЛ е 48.15 точки, по математика – 34.16.

С по 100 точки по математика са 32 десетокласници, има един първенец по немски език и един – по съветски език.

По БЕЛ любимец в Бургас със междинен триумф 78.47 точки е НЕГ „ Гьоте “. Следват ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ със 73.28, по-късно се подрежда Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения с 68.10 точки, четвърти са АЕГ „ Гео Милев “ с 66.27 точки, на пето място е ПГРЕ „ Г. С. Раковски “ с 64.8 точки.

По математика безспорен любимец е ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “ с 88.53 точки, следва Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения с 68.63, трети са НЕГ „ Гьоте “ с 63.85, четвърти са СУ „ Св. св. Кирил и Методий “ в Карнобат с 54.64 точки, пето място заема руенското село Трънак и СУ „ Димитър Полянов “ с 54.40 точки.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР